tiistai 20. maaliskuuta 2012

ANSWERS pt1

VAIHTOVUOSI
Oliko sun vanhemmat innostuneita tosta sun vaihtoon lähdöstä? Siis koittiko ne pitää sua kotona vai oliko ne silleen mene mene vaan sinne? Ne oli tosi kannustavia, ja etenki mun isä koska se on aina halunnu kannustaa kielten oppimiseen liittyvissä asioissa. Vaikka oli ne tietenki sitten viimesillä viikoilla tosi surullisia että oon lähössä.
Kun oot nyt vaihtarina jenkeissä, niin Suomeen palattuas meetkö mille luokalle? Tai siis suoritatko luokan siel ulkomailla vai onko se tavallaan sellanen "välivuos" opiskelujen suhteen? Kun meen takas niin jatkan siitä mihin jäin Suomessa, eli tää on periaatteessa välivuosi mulle. Mutta saatan kyllä jotain kursseja saada hyvitetyksi, hyvällä tuurilla!
Onko tullu kertaakaan koti-ikävä siel maapallon toisel puolel? On tullu, joulun aikaan oli pahin. Halusin vaan tulla kotiin, mut se sitten meni ohi jossain kuukaudessa!
Suomi vai jenkit? Hankala sanoa, kummissakin on hyviä ja huonoja puolia. Musta on tullu niin paljon isänmaallisempi täällä, mutta sitten toisaalta rakastan niin monia asioita Jenkeissä..
a1
Mikä on ollu parasta vaihtovuodessa? Uusien huippujen kavereiden saaminen, se että tietää että on saanu toisen kodin toiselle puolelle maailmaa, englanninkielen kehittyminen, Nycin reissu ja Hawaiin reissu tulee varmasti myöskin olemaan aivan huippu! Eli en voi tosiaankaan vaan yhtä vastausta tähän kysymykseen antaa.
Entä ikävintä? Koti-ikävä!
Ja miten sä oot selvinny siitä? Tekemällä asioita että ei niin tulis mietittyä sitä, empä oikeen muuta tainnu asialle tehä, ei siinä auttanu muu ku deal with the problem.
Miksi suosittelisit lähtemään? Saat paljon uusia kavereita, kokemuksia joita et varmasti ikinä unohda, tuut arvostaan kotimaatas paljo enemmän ja jotenki tuut henkisesti kasvamaan.
Miksi et? No se että tuut jäämään jälkeen kavereistas koulussa, ei mulla tähän oikeen muuta sanottavaa taida olla :D
Oliko sopeutuminen helppoa? Mulle oli, toki aluksi oli vähän tympeetä ku ei ollu niitä vanhoja tuttuja kavereita joille pysty tuosta vaan soittamaan ja mennä hengaileen, mutta sekin korjaantu ekan viikon aikana.
Neuvoja? Ihan yleisesti ottaen neuvoja vaihtareille vai? Jos niin, oo avoin, rohkea, osallistu kaikkeen mahdolliseen ja ota irti kaikesta, koska aika menee todella nopeeta
Osaatko sanoa puolen vuoden vaihtarijutuista mtn? Ite olin aluksi lähdössä vain puoleksi vuodeksi, mutta thank god vaihdoin sen vuoden ohjelmaan. Se eka puolivuosi on tavallaan vielä kuitenkin semmosta totuttelua, ja sitten just ku oisit saanu hyviä kavereita ja tottunu elämääs täällä, joutusit lähtemään. Ja voin jo nyt sanoa että tää kevätpuoli on ollu parempi! Ja menny ihan sairaan nopeeta. En sen enempää osaa sanoa.
Mikä USA:ssa on parasta? Ihmiset, kaikki vaan on niin mukavia ja avoimia ja näiden ihmisten kanssa täällä on niin helppo tulla juttuun.
Mitkä on sun lempivaatteet mitä oot sieltä ostanut? Punaset converset, tuo yks ruskee laukku, ja no sitten monet paidat mitä oon ostanu :D Hankala sanoa!
a2
Kannattaako lähteä????? :---D Kiinnostais ihan ylipaljon, mutten tiiä uskaltaisinko? Mää sanon että kannattaa! Itekkin muistan että sillon joskus mietin että uskallanko, mutta ku on oikee asenne niin kyllä sitä uskaltaa. Ja ainahan tänne voi lähtä, ja jos kaikki menee päin persettä ja mikään ei onnistu niin aina voi lentää takas kotiin!
Miten sä oot selvinny koti-ikävästä? Niinku aijemmin sanoinkin, tekemällä vaan muita juttuja ettei sitä niin paljoo ajattelis, ja ajan kanssa se on lähteny.
Ja miten suhtaudut siihen että oot vuoden lukiossa jäljessä sun kavereihin nähden suomessa? Ärsyttää :D Tai etenkin sitten ku kavereilla on valmistujaiset sun muut, ja voin vaa kuvitella lukion kolmosen ku kaikki kaverit on poissa! Mut onneks on pari kaveria jotka on myös nyt vaihdossa, niin en ihan yksin oo!
Ootko ollu missää bilettämäs siel? Muutamaan otteeseen ;)
Mitä teet siel yleensä vapaa-ajalla? Hengaan kavereiden kans tai koitan urheilla! Samoja juttuja mitä Suomessa, paitsi että mulla ei oo läksyjä lähes ikinä!
Mikä on ollu suurin ero jenkeissä ja suomessa? Ihmiset ja ruoka. Ja se että Jenkit on jotenki läheisempiä perheen kesken, tai ei välttämättä läheisempiä, mutta tehdään enemmän juttuja perheen kanssa ja porukoille kerrotaan paljon enemmän omista asioista. 
Mikä on ollu kamalinta siel mitä oot kokenu? Koti-ikävä
Ketä sun host-perheeseen kuuluu? Hostäiti, 2 nuorempaa hostsiskoa ja kissa
a3
Mitä sulla on eniten ikävä suomessa? Kavereita, perhettä ja ruokaa.
Onko sulla siellä paljon kavereita? Mulla on 4 tosi läheistä ystävää, mut sitten kavereita on toki enemmän
Mikä on ollu kaikista hienoin kokemus siellä? Hmm. NYC oli tosi jees ja sitten varmaankin kaikki hetket kavereitten kanssa. Ja pakko myöntää että koriskaudesta jäi tosi hyviä muistoja!
Mikä on parasta ruokaa mitä oot syönyt siellä? Chili! Se on semmosta soppaa missä on lähinnä pelkkää jauhelihaa, mut sinne sekaan pistetään juuston ja semmosten "keksien" palasia. Ja cinnamon rollsit on niiin hyviä täällä. Ja chicken&noodles on tosi hyvää kans. Nam!
Onko sulla sutinaa jonku kans siel? ;) Haha oli mulla tuossa syksyn aikana, mutta se asuu niin kaukana niin ollaan nyt vaa kavereita. Ja sitten on muutamia jätkiä jotka on kiinnostuneita mut mua ei oikeen kiinnosta :D
Millasia pojat siel yleensäki on? Paljon avoimempia ja uskaliaampia. Mut meidän minikoulusta ei kyllä löydy yhtään hyvännäkösiä, mutta voi että ku meet johonki vähääkään isompaan kaupunkiin niin hyvännäkösiä jätkiä löytyy joka nurkan takaa! Haha voisin muuttaa Jenkkeihin pelkkien jätkien takia :D
Lempiaineet siel? Yearbook
Millasia opettajia sulla on? Kaikki opettajat mitä mulla täällä on on ihan sairaan rentoja ja mukavia!
Mitä kautta menit vaihtoon? Exploriuksen kautta
Mitä sanoisit tulevalle vaihtarille? Kannattaa olla rohkea ja avoin uusille jutuille ja oikeella asenteella pärjää. Ja nauttia pitää jokasesta hetkestä koti-ikävästä tai muusta huolimatta, koska se vuosi menee silmän räpäyksessä vaikka onkin pitkä aika.
Saitko helposti kavereita sieltä Jenkeistä? Sain. Ja etenki ku koris alko niin alko tutustuun paljo uusiin ihmisiin.
a5
Onko vaihtoon lähteminen kaiken vaivan arvoista? Tää varmaan riippuu henkilöstä, mutta mun mielestä on. Vaikka välillä tuleekin hetkiä että ärsyttää mm. se koulussa muista jälkeenjääminen.
Kuinka paljon vaihossa menee rahaa kuukaudessa? Riippuu tosi paljon, joinakin kuukausina tulee kulutettua rahaa enemmän ku toisina, mutta Explorius sano sillon aikoinaan että kuukaudessa menis joku 150-200 dollaria ja aikalailla toi on totta, mutta on kyllä ollu muutamia kuukausia että ei oo menny tyyliin ku 10 dollaria, mut sitten vaikka joinain kuukausina ku on käyny shoppailemassa on menny paljo enemmänki.
Minkälaista koulu on siellä? Helppoa ja mukavaa. Mulla on ollu läksyjä ehkä neljästi koko vuoden aikana ja koulussa tehdään hirveesti kaikkia pikkureissuja ja on teemapäiviä yms.
Yleensä kuulee et vaihtarit saa enemmän tai vähemmän vaihtarikiloja vuoden aikana. Kuinka sulle on käyny? :D Onhan nuita tainnu semmoset 6 kiloa kertyä, ärsyttää :D Pitää sitten Suomessa koittaa päästä nuista eroon.
Kuinka kalliiksi tää jenkkivuosi on tullu tähän mennessä? En tiiä, mutta kalliiksi.. Mut voi tästä halvemmallakin selvitä.
Mikä oli sun suurin ennakkoluulo amerikkalaisista ennenku tulit, ja muuttuko se? Ei mulla oikeestaan ollu mitään ennakkoluuloja ite Amerikkalaisia kohtaan, enemmän ehkä ite maata kohtaan. Mut ei kyllä tuu näin äkkiä mitään mieleen.
Mikä on ihanin kaupunki siellä Amerikassa missä oot käyny? NYC!
a4

MUUT
Lempiblogi? Näitä on monia, mutta tämän ja tämän postauksia kyllä oottelen aina innolla!
Mitä kuuluu? :) Hyvää kuuluu! Oon ihan fiiliksissä, täytän ens maanantaina 18 ja siitä seuraavana perjantaina vihdoinkin se Hawaiin reissu :) Tälläkään viikolla mulla ei tuu oleen koulua hirveesti ku muut oppilaat tekee jotain testejä niin ens kerran kouluun meen vasta torstaina, jeij! Tällä hetkellä istun sohvalla ja kello on puol 1 yöllä, mutta ei nukuta ku otin päivällä 3 tunnin päikkärit :--(
Kuinka pitkä oot? En oo kyllä varma mut sanoisin että 163cm :D
Eikös siulla oo luonnonkiharat hiukset? Miten hoidat niitä? Jep! Koitan pestä mun hiuksia vähän harvemmin, noin 3-4 kertaa viikossa. Käytän normi hoitoainetta, suihkutettavaa hoitoainetta ja sitten pistän semmosia silkkitippoja latvoihin. Mut pitäis varmaan ostaa jotain tehokkaampia suoja-aineita ku kakshaarasia tulee niin nopeeta ja aina kun nää on vähääkään kasvanu joutuu leikkaamaan. Mut sitten näille on pakko tehdä melkeen aina jotain raudan kanssa ennen ku voi mihinkään lähtä, ellei pistä hiuksia ylös.
a6
Onks sul jotai sellast biisii mitä oot kuunnellu tosi mont kertaa etkä ikinä oo kyllästyny? Jos on niin mikä? :> Onhan näitä! Mm. Anna Puun Sinä olet minä ja Jukka Pojan Silkkii :)
Missä koulussa oot Suomessa? Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa!
Mitkä on sun lempileffoja? Titanic, Hangoverit, Bridemaids, Disneyleffat..
Mikä on sun lempivuodenaika ja miksi? Kesä, koska ei oo koulua ja on lämmin ja ihmiset on niin hyväntuulisia ja Suomen kesä on vaan jotenki niin ihana!
Ootko koskaan nähny revontulia ja tähdenlentoa? Revontulia oon nähny mut tähdenlentoa en oo ikinä nähny!
Mitä meinaat tehä kesällä? Hengata kavereiden ja perheen kanssa, syyä paljon ja iskä varmaan pistää mut töihin!
Onko se 6 minutes over time roosa sun paraskaveri? Mulla nyt ei oo vaan yhtä parasta kaveria, mut kyllä juu Roosa lukeutuu parhaisiin! Ollaanki tunnettu pikkutytöistä asti ku samalla tallilla käytiin :)
a7

5 kommenttia:

ewwa kirjoitti...

Hei mikä suoristusrauta sulla on? :-) Ja oot kyl ihan älyttömän kaunis + blogis on ihana <3

Anonyymi kirjoitti...

Milloin sä siis kotiudut sieltä? :)
Luulin että olet koko kesäloman? :o

Roosa kirjoitti...

Apua, eikääh, ei siinä näin pitäny käydä, nyt mä innostun liikaa tästä vaihtarijutusta enkä yhtään tosiaan tiiä D: mutta toisaalta, oishan se niin upeeta! Ootko kuullu mitään Kanadan tai UK:n vaihtarivuosista? :) Ja ihana postaus!

Jenni kirjoitti...

ewwa, remingtonin sleek&curl rauta, ja on kyllä tosi hyvä! voii kiitos :))

Anonyymi, eiii ku toukokuun lopulla tulen takas Suomeen :)

Jenni kirjoitti...

Roosa, hahah :D parempi katua jotain mitä on jo tehny ku katua jotain tekemätöntä! itekkin mietin pitkään lähtisinkö, mutta sitten mietin että tulisin katumaan koko loppuelämäni jos en lähtis ja here i am :-) en kyllä oo kuullu kanadan/uk:n vaihtarivuosista pahemmin! kiitos!