torstai 22. maaliskuuta 2012

ANSWERS pt2

VAIHTOVUOSI
Ootko opettanu niille amerikkalaisille mitää suomen kieltä tai kertonu tavoista yms ja mite ne on suhtautunu tai onko ne ees kiinnostuneita sellasista jutuista että mitkä asiat on erilailla jne? :D Oon opettanu, etenki just jotain kirosanoja ihmiset haluaa oppia, mun opettajaki kysy yks päivä opettaan sille parit kirosanat Suomeksi :D Ja oon kertonu tavoista sun muista myös. Hyvin on ihmiset suhtautunu. Ja riippuu kans ihmisestä onko ne kiinnostuneita vai ei!
Aiotko vielä palata Jenkkeihin? Ehdottomasti, joko vaan lomaileen tai asumaan vähäksi aikaa.
Onks sun Jenkki-kaveris tulos joskus käymää Suomessa? Toivottavasti, ollaan me siitä puhuttu, mutta mitään ei olla uskallettu suunnitella ku se on kuitenki tosi kallista ja ei kovin monet Amerikkalaiset oo käyny Jenkkien ulkopuolella.
Voisitko kuvitella muuttavas joskus Amerikkaan? Voin, mutten lopullisesti.
Vaihtari vuoden parhaimmat juhlat (esim. joulu, halloween tms)? Tykkäsin thanksgivingistä ku oli paljon hyvää ruokaa, halloween oli siisti ku nää panostaa siihen niin paljo enemmän, mutta täytyy myöntää että Joulukin oli superhauska. Eli en oikeen osaa sanoa..
ans1
Ootko opettanu sun kavereille siellä suomenkieltä? Oon, kirosanoja nää kyllä suurimmaks osaks haluaa oppia!
Mikä on yllättävintä mitä kaipaat suomessa/suomesta? Eli mitä et olisi ajatellut kaipaavasi? :) Mun koulua!
Onko sun jenkkikaverit kyselli jotai tyhmää suomesta, esim onko täällä jääkarhuja tai muuta sellasta :-D No muistan ku joskus joku kysy onko meillä autoja :D Ei tuu muuta mieleen näin äkkiä.
Miten hankit kirjat kouluun siellä? Sain koulusta.
Paljon ne maksaa noin? Ei tarvinu maksaa niistä mitään!
Meetkö bussilla kouluun? Menin ku asuin vähä kauempana koululta, nykyään kävelen tai hostäiti vie, vaikka asutaanki 5 minuutin kävelymatkan päässä koululta :D
Millanen juomakulttuuri siellä jenkeissä on? Juoko suurin osa alaikäsistä ja juodaanko yleisestikin paljon kuten suomessa? Moni nuorista juo, mutta en kyllä sanois että niin paljon kun vaikka Suomessa nuoret juo. Ei täällä oo tullu yhtään niin paljo käytyä bileissä mitä Suomessa tuli käytyä, ja monet kaverit on ollu ihmeissään ku oon kertonu Suomen juomakulttuurista. Tai enemmänki siitä että kuin usein monet nuoret vaikka Suomessaki juo. Mut kyllä täältäkin löytyy niitä ihmisiä jotka bilettää joka vklp ja tietenki isoissa kaupungeissa löytyy enemmän bileitä ja näitä tän tyyppisiä ihmisiä. Mutta nää on tosi varovaisia juomisen kanssa koska kuulemma colleget ottaessaan oppilaita kouluihinsa käy läpi niiden kouluun hakevien facebook kuvat yms. ettei oo mitään juomiskuvia jne.
Nimetönans2
Miten pidit yhteyttä täällä suomessa oleviin kavereihin/perheeseen? Facebookin ja emailin kautta suurimaksi osaksi. Mutta sillon tällön tulee myös skypetettyä tai jos hätäsempää asiaa on niin soitettua.
Miltä tuntui lähteä Suomesta? Jännitti, ja oli vaikee sanoa hyvästit kaikille, mutta olin kyllä myös tosi innoissaan lähössä matkaan!
Entä miltä tuntuu sitten aikanaan palata? Voin vaan kuvitella, varmaan aivan ihanalta! Huippua nähä perhe, kaverit, saaha Suomalaista ruokaa, ja jotenkin ihana palata omaan huoneeseen missä on kaikki omat tavarat ja kalusteet jne :D Haha! Mut ikävä Jenkkeihinkin varmasti sitten jossain vaiheessa iskee.
Eroaako Amerikassa koulut, harrastukset yms paljonkin Suomesta? Täällä missä mä oon, eli hyvinki pienellä paikkakunnalla harrastusmahollisuudet on paaaaljon pienemmät. Mitä nyt koulu tarjoaa lentopalloa, amerikkalaista jalkapalloa, korista, wrestlingiä, yleisurheilua, pesäpalloa ja jalkapalloa. Mut oon sitten kuullu että isoimmissa kouluissa on vaikka mitä muita harrastusmahollisuuksia! Ja useimmat harrastukset tarjoaa koulu, eli koulun jälkeen mennään reeneihin lähes joka päivä. Ja täällä urheilulajit (koris yms.) on paljo isompi juttu, mitä vaikka tanssiminen ja taiteet on. Koulu eroaa tosi paljon, ja oon kyllä tyytyväinen loppujen lopuksi että Suomessa käyn mun koulut. Ei mun mielestä ainakaan high-schoolit oo kovin tasokkaita täällä. 
Millainen on päivärytmisi siellä? Tässä postauksessa kerroin aika hyvin, mutta nyt ei enää oo korisreenejä, niin koulun jälkeen tulee käytyä juoksemassa, hengailtua kavereiden kanssa jne.
ans2
Onko juhlissa ja kotibileissä alkoholia? Oletko juonut? On! Ja ehkä, ehkä en ;-)
Luulevatko kaikki jenkit, että usa on maailman napa vai riippuuko se vain henkilöstä? Riippuu henkilöstä, mutta on niitä sellasiakin, ärsyttää sellaset Jenkit jotka luulee olevansa maailman parhaita ku asuu Jenkeissä mut todellisuudessa ne ei tiedä mitään ku ei oo missään muualla käynykkään! :D
Saitko vaikuttaa että mihin päin sitten amerikassa asetut? Sain toivoa, mut ei mun toivomukset sitten loppujen lopuksi vaikuttanu ollenkaan.
Oliko sulla mitään toivetta että mihin haluaisit? Oli, halusin johonkin lämpimään, joten mulla oli California, Texas, ja joku muu mut en kyllä enää etes muista mikä.
Harkitsitko mitään muita maita mihin voisit mennä vaihtoon kuin amerikka? No kyllä mää Australiaa ihan vähän harkitsin mutta kun näin sen hinnan nii päätin saman tien että meen Jenkkeihin. Ja no sitten mietin että menisinkö STS:n kautta, ku niillä oli semmonen ohjelma että pysty meneen kahteen maahan vuojen aikana, ja harkitsin Jenkkejä ja Espanjaa, mut Jenkkeihin mää sitten päädyin.
Onko sulla mennyt hyvin hostperheen kanssa, tai siis onko ollu mitään isompia riitoja? On, eipä ollu kertaakaan riidelty.
Onko sulla tiukat säännöt siellä? Ei, mun hostäiti on tosi rento :)
Minkä järjestön kautta oot vaihtarina ja oletko ollu tyytyväinen järjestöön? Exploriuksen, ja joo oon ollu kyllä tosi tyytyväinen!

MUUT
ans3
Onko sulla sisaruksii? Jep, 14v. sisko ja 21v. veli!
Mille alalle oot ajatellu suunnata/mitkä on sun tulevaisuuden suunnitelmat? En osaa vieläkään tähän vastata, vaikka tätä on tosi moni kysynyt. Tykkään tosi paljo valokuvauksesta ja graafisesta suunnittelusta yms., mutta sitten toisaalta ois ihana perustaa vaikkapa oma kahvila. Muita tulevaisuudensuunnitelmia on ainakin matkustaa paljon! On niin paljon paikkoja missä haluaisin käydä. Ja ois ihana tulla Jenkkeihin collegeen vaikkapa puoleksi vuodeksi, ns. vaihtoon. Toinen juttu minkä haluan tehdä ois oppia Espanjan kieli ja muuttaa Espanjaan vuodeksi ja näin oppia se kieli. Mut sekin vaatii rahaa niin saa sitten nähdä miten lopulta näissä suunnitelmissa käy..
Millanen sun perhe on Suomessa? Multa löytyy isä, äiti, veli 21v. ja sisko 14v. Kaikki harrastaa tanssia paitsi meidän isä, porukat on yksityisyrittäjiä, veli ei asu enää kotona, tykätään reissata.. Siinäpä näin tiivistetysti :-D
Minkä ikänen oot? 17, ens maanantaina 18!!
ans4
Mitä harrastat? Tanssia harrastin Suomessa ollessa, täällä harrastelin korista ja sitten oon vaan satunnaisesti käyny juoksemassa. Suomeen ku pääsen niin varmaan jatkan taas tanssia ja hommaan salikortin tms.
Millä kameralla kuvaat? CanonEOS 400D
Käytätkö Twitteriä? En
Mitä oot mieltä KONY 2012-jutusta? Surullista, itkin ekalla kerralla ku näin kyseisen videon. Ja on hienoa että ihmiset yrittää auttaa, ja toivottavasti se ei oo vaan mikään hetken juttu vaan oikeesti johtaa jonkinlaisiin muutoksiin.
Kuinka montaa blogia seuraat? 43... Haha empä oo aijemmin tajunnu et seuraan noin montaa blogia.
Millon tuut takaisin Suomeen? Toukokuun lopuussa

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tosi kiva ku vastasit kaikkii kysymyksii ja rehellisesti :) ois ihanaa saada videopostaus!

Jenni kirjoitti...

Anonyymi, :-) pitää katella tuota videopostauksen tekoa, ei jotenki tunnu omalta jutulta :D mut we'll see!

Maria kirjoitti...

RAIRAIRAI zeniiiii arvaa kuka lähtee sun kanssa espanjaa ;) vamos a la playa! ps. kauhee iksu :( <3

Jenni kirjoitti...

Maria, rairairaiiii ;) great!! haha niimpä voi että qstockissa varmaa viimeksi nähtii :(